1
1

Het eerste weekend van september staat traditioneel symbool voor de opening van het culturele seizoen van Den Haag. De 47e editie van het UIT Festival loopt in 2019 van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september.

Op vrijdagavond 6 september houden de Cultuurankers in de avonduren open huis waarbij zowel talenten uit de wijken als bekende Haagse artiesten optreden.

Op zaterdagavond 7 september, direct na het Embassy festival: de culturele wereldreis van één dag, is er programma vanaf 20:00 uur op het Lange Voorhout en het Spuiplein én in diverse theaters. Hierna volgt een afterparty.

Op zondag 8 september is het Lange Voorhout traditiegetrouw het hart van het UIT Festival met de Cultuurmarkt, diverse buitenpodia, straattheater en food & drinks. Theaters rondom het Voorhout en het Spuiplein openen hun deuren en bieden een inspirerend programma waarbij vooruitgeblikt wordt op het komende culturele seizoen. Nieuw dit jaar zijn ook enkele verrassende elementen zoals de cultuurpitch, miniworkshops, ‘cultuur speeddates’ en uiteraard is er veel ruimte voor talent. Het volledige programma is medio augustus te vinden op de website van het UIT Festival.