1
1

EMBASSY FESTIVAL 2020/2021

Ook tijdens de Coronacrisis wilde de organisatie achter het Embassy Festival een bijzonder moment creëren samen met de ambassades en de Embassy Festival community.  Waar we al jaren tijdens het Embassy Festival de bezoekers naar een wereld op het Lange Voorhout laten komen. Wilden we nu een stapje verder gaan, door de huiskamers/tuinen/woonkamers van onze bezoekers in te trekken. Ook in tijden van Corona geldt dat cultuur verbroederd, en juist nu hebben mensen hier behoefte aan.  Om het Embassy Festival gevoel naar de huiskamers van de bezoekers te brengen is er een unieke Embassy Festival box samengesteld, een receptenboek met recepten van over de hele wereld en een online programma met muziek, dans workshops etc. Zo ging het in 2020. In 2021 organiseerden we in samenwerking met ambassades een Embassy Festival Tour. Een uniek kijkje in de keuken van ambassades was het motto. Rondleidingen, culturele en culinaire verrassingen vielen de bezoekers ten deel. Daarnaast vond op het Lange Voorhout in een besloten terrassetting een sfeervolle culturele wereldreis plaats. Bezoekers konden op het terras gaan zitten en kregen een een afwisselend culturele programma gepresenteerd. Ondertussen konden bezoekers genieten van een tongstrelend culinair aanbod uit alle windstreken.

EMBASSY FESTIVAL 2019

De culturele wereldreis die het Embassy Festival in 2019 voor de zevende keer heeft gepresenteert, ging op vrijdag 6 september op het Lange Voorhout in Den Haag van start. De kick-off van van het festival ontvouwde zich die avond vanaf 17.00 uur op en rond één podium met een afwisselend en kleurrijk programma. Op zaterdag 7 september barstte het festival om 12.00 uur in volle omvang los op vier podia, de Kids Compound en de International Market.

In 2019 trok het festival 60.000 bezoekers van jong tot oud en deden er meer dan 60 landen mee aan het festival. De culturele (muziek, dans, theater, etc.) en culinaire rijkdom van de meest uiteenlopende landen transformeren het Lange Voorhout tot een beleving waarmee je je in een andere wereld waant.