1
1

De culturele wereldreis die het Embassy Festival dit jaar voor de vijfde keer presenteert, gaat op vrijdag 1 september op het Lange Voorhout in Den Haag van start. De kick-off van de jubileumeditie van het festival ontvouwt zich die avond vanaf 17.00 uur op en rond  één podium met een afwisselend en kleurrijk programma. Op zaterdag 2 september barst het festival om 12.00 uur in volle omvang los op vier podia, de Kids Compound  en de International Market. We begroeten op het Contemporary Stage onder meer Baptiste W. Hamon (FRA) die met zijn Americana chansons vele harten weet te stelen en Brian Deady (IRL), een rijzende ster aan het firmament met z’n opzwepende en soulvolle stem. Op het Classical Stage brengen de sterpianisten Valentina Tóth (HUN) en Luke Welch (CAN) het publiek in vervoering.

In 2016 trok het festival 35.000 bezoekers van jong tot oud. De verwachting is dat er in 2017 ongeveer 50 landen deelnemen. De culturele (muziek, dans, theater, etc.) en culinaire rijkdom van de meest uiteenlopende landen transformeren het Lange Voorhout tot een beleving waarmee je je in een andere wereld waant.

Deelnemende landen Embassy Festival 2016:
Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Bangladesh, Bolivia, China, Colombia, Costa Rica, Curaçao, Cyprus, Tsjechië, Dominicaanse Republiek, Egypte, Frankrijk, Georgië, Guatemala, Haïti, Hongarije, India, Indonesië, Ierland, Kazachstan, Kenia, Maleisië , Mexico, Nepal, Panama, Peru, Oekraïne, Palestina, Filipijnen, Polen, Rusland, Rwanda, Saudi-Arabië, Slowakije, Slovenië, Soedan, Thailand, Turkije, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika.